Wanneer doen de walvissen weer mee?

De walvissen zijn weer even uitgespeeld. Hoe zit dit nu? Rond de kerst kregen we een onaangenaam kerstkado. Grote sommen geld werden in een korte tijd onttrokken aan de cryptomarkt en de coinmarketcap daalde hard. De spelers die in en uit gaan met vele miljoenen tot miljarden, die noemen we walvissen. Het zijn grote beleggers als Banken, instituten, overheden etc. De walvissen winnen eigenlijk altijd. Ze verkopen bij maximale winst en zetten de daling in, waarop anderen gaan verkopen (chicken gedrag). Als alles op een dieptepunt is en "het bloed ligt op straat" dan komen ze weer meespelen en gaan weer groot in tegen bodemprijzen. Als de walvissen de daling hebben ingezet dan wordt de media machine weer ingezet om voor de 249ste keer te melden dat het over en uit is voor Bitcoin. Dit gaat dan enkel nog over Engelstalige berichtgevingen.

Een logisch gevolg is dat bij sterk dalende markten de "gewone man" bang en veelal de dupe wordt. Dit fenomeen kan een aantal keer per jaar gebeuren. De markten dalen dan met 30-40-50%. De volgende grote val kan maar zo over een paar maanden al zijn. Als Bitcoin op $ 65.000 staat en hij zakt 40% dan ga je naar een waarde van $39.000. Men kijkt niet naar de uiteindelijk groei van nu c.a. $9000 naar $39.000. Neem daar ook nog eens bij mee dat als je in de Tokens en Altcoins zit met een goede gespreide portfolio dat je maar zo het dubbele aan rendement hebt ten opzichte van Bitcoin.
Vervolgens nog dit jaar een BTC run eind van het jaar naar $100.000?

Zeg maar dat ik gek ben. Maar het gaat denk ik wel gebeuren.

Wanneer komen de walvissen weer meespelen?

Dat zie je vanzelf, dan groeit de coinmarketcap in korte tijd met enkele honderden miljarden tegelijk. Vervolgens besluiten de gewone man weer om mee te spelen. Ik denk dat als de walvissen komen dat we in "no time op een Coinmarketcap van 1 biljoen zitten. Vanaf dat moment in 4-6 weken naar de 2 biljoen? Zeg maar weer dat ik gek ben.... Ik kijk uit naar de komende maanden.  

Vandaar HODL. Als je een goede portfolio hebt, hou de munten dan vast. De verliezen zijn niet fijn maar tijdelijk (1-3 maanden) daarna pak je alle winsten en ga je naar nieuwe hoogten.