Litecoin Cash (oppassen!?) UPDATE

18 februari wordt Litecoin geforked om LiteCoin Cash te creëren. Het is denk ik oppassen geblazen...

Ten eerste heeft Charlie Lee, de maker van Litecoin, aangegeven niet blij te zijn met deze actie. Hij zegt in een tweet dat hij niet degene is die LiteCoin forked, maar dat anderen Litecoin forken. Om je Litecoin tokens te kunnen krijgen (10 voor elke 1 LTC) moet je je private Key opgeven. Alleen dit is al een reden waarom ik het nooit zou doen. Daarnaast wordt ook het logo van LiteCoin gebruikt om zo de suggestie te wekken dat het een onderdeel is van LiteCoin. Er speelt ook mee dat verouderde Miners die niet meer rendabel waren voor het minen van Bitcoin, hiervoor weer ingezet kunnen worden. 

Het kan allemaal in orde zijn, maar bovenstaande opgeteld en daarbij dat ik niet gretig ben zorgt ervoor dat ik niet mee doe en dit initaitief omdat ik het niet voldoende vertrouw.

UPDATE:

Mening bijgesteld. 

Na de Lite Coin Cash site te hebben geraadpleegd en onderzoek te hebben gedaan, lijkt het in orde te zijn en kun je je Lite Coin Cash veilig bemachtigen. Ik blijf het logogebruik overigens niet chique vinden.

Verwachte dag en tijd van de Fork: Zondag 18 februari, rond 20.22 uur onze tijd.

 

Ik stond op het punt, (en had de video al gemaakt) om een uitleg op Youtube te zetten, maar dat gaat me toch te ver.

Als je dit toch wilt neem dan contact met me op via email.