De "grote Bitcoin correctie"bijzonder? Nee!

De grote Bitcoin correctie die we hebben gehad bijzonder? Nee hoor! Dit doet Bitcoin nu eenmaal geregeld. Dat heb je met een vrije marktwerking, zonder manipulatie. 

De laatste correctie waar we nog maar net uit zijn was zo'n 70% en duurde 51 dagen. Enorm natuurlijk, niet leuk om te zien maar dat hoort er nu eenmaal bij.

Was dit de laatste grote correctie? Nee dat denk ik niet. Ik verwacht er dit jaar nog wel één of twee.

Het gaat nu om enorm veel geld en dat schrikt af. Om me heen hoor ik dat het veel mensen geschrokken zijn, er slecht mee om kunnen gaan en er zelfs uitgestapt zijn. Veelal met verlies. Jammer! Bekijk zo het "grote plaatje" hieronder eens.

Procentueel is het vaker gebeurd en ook heftiger. Ook al kun je dat nu niet voorstellen.

Ik heb een blauwe cirkel om de volumes gezet. Hier zie je dat op het dieptepunt enorm veel Bitcoins gekocht zijn. Ra Ra waarom? Juist. Laag kopen, hoog verkopen of HODL. Weer een belangrijke indicator dat Bitcoin zo meteen weer gaat knallen...

Ik heb van Steemit een tabel gehaald wat een verhelderend beeld laat zien over de correcties van Bitcoin.

In 2011 een correctie van 94%, voor 162 dagen

In 2015 een correctie van 85% en duurde maar liefst 410 dagen!

In dat perspectief valt de laatste dus nog wel mee. De emotie echter was nu veel groter. Er zijn veel nieuwkomers in de Crypto's die dit nu voor het eerst meemaken en het gaat om veel meer geld.

Als Bitcoin de $60.000 passeert word ik weer alert wat correctie betref. Procentueel zal de volgende net zo groot kunnen zijn, maar het gaat dan om veel meer geld!
Dit is dan denk ik weer tijdelijk en zal opnieuw naar grote hoogten stijgen.

 

Note: Dit is mijn mening, ik geef geen advies. Ik deel enkel mijn gedachten.