Zichtbare hyperinflatie!

We weten inmiddels dat door o.a. geld bij te drukken de inflatie groter is als dat ze zeggen dat het is in Europa. Ik merk het in de winkel ook. Soms is een product niet goedkoper, maar de verpakking kleiner. Mooi voorbeeld is bier. Eerst was een halve liter 0,5 liter, nu 0,45 liter. 0,33 is 0,3 geworden. jaja. -10%!!!

Zo gaat het met veel producten.

Technisch gezien is de USA al jaren failliet! Alles draait maar door vanwege het consumentenvertrouwen. Zakelijk gezien daalt dit vertrouwen en is er meer aan de hand. Er wordt internationaal steeds minder gehandeld met de USA Dollar. Zelfs banken lenen elkaar geen geld meer uit. Dit is sinds 1973 niet voorgekomen.

De Dollar maakt het qua inflatie nog gekker als de Euro.

Op de grafiek zie je de waarde van de dollar ten opzichte van de euro. Het kunstmatig in stand houden van de euro is al een grap. Wat moeten we nu van de USA Dollar denken? Dan te bedenken dat de Cryptomunten gemiddeld gezien steeds meer waard worden en het "gewone geld" steeds minder.....

Als je naar de grafiek kijkt hebben we begin dit jaar op de beste momenten minimaal 3,9% inflatie gehad per 55 dagen!!! Op de slechtste momenten zelfs 6,8% per 40 dagen!!!. (+62% per 365 dagen als ze niet corrigeren/manipuleren) Let op: dit is ten opzichte van de euro.

Hou maar lekker vertrouwen in het "echte geld" en denk maar dat het enkel de Dollar is en er niets mis is met de Euro....

Weet je nog? De crediet crisis is toen begonnen in de USA. Daar zijn we nu nog niet uit. We komen nog overal geld tekort.

Nu schotel ik je deze grafiek voor. Wat denk je dan? Hmmmm. We hebben het ergste gehad?

Koekoek.