Bitcoin: knallen of halveren?

Eindelijk weer een stukje in mijn Blog, en wat voor een.

"Knallen of halveren?"
Eerlijk gezegd wist ik na een lange periode van aardige feeling met de crypto's me de laatste tijd weinig raad. Manipulatie ten top. Geregeld gebeurde het tegenovergestelde van wat had moeten gebeuren volgens inside informatie en koersontwikkelingen.
De laatste periode kreeg ik voornamelijk ontwikkelingen door en kon me niet voorstellen dat dit zou doorzetten. Ja dus.

Mijn persoonlijke gevoel, mening en verwachting op termijn voor crypto's is SUPERGOED! Geen enkele twijfel. Blockchain-technologie wordt de absolute norm op digitaal gebied en de ontwikkelingen gaan erg hard en steeds harder. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat cryptogeld het huidige geldsysteem al dan niet geleidelijk zal overnemen en of domineren.


Wat ik ga doen ((geen (financieel) advies!)):

1) Ik hou rekening met een halvering op hele korte termijn. $1500,00 BTC en $14,00 LTC. Of het gaat gebeuren weet ik natuurlijk niet zeker. Voor het zelfde geld begint de bull-run binnenkort...
2) De prijsontwikkeling die ik verwachtte begin 2018 is 2 jaar vooruitgeschoven. Eind 2019 verwacht ik pas weer een bull-market en begin 2020 op een voor mij gewenst niveau. Met andere woorden ik denk dat de crypto's twee jaar vooruitgeschoven zijn en in 2020 een onvoorstelbaar hoog niveau gaan laten zien (snelkookpan idee in het kwadraat).
3) Mijn plan is om te doen wat ik altijd heb gedaan. HODL! ik laat mijn munten staan en wacht op een betere waardering en prijs. Al is het pas over een tijd. Let op: zolang je de munten niet verkoopt heb je nog geen verlies

4) Als de prijs inderdaad verder zakt dan zal ik zoveel bijkopen als ik maar kan. (In gefaseerde stappen tot mijn geprojecteerde bodemprijzen). Met mijn huidige spaarpotje 33% bij $2500, 33% bij $2000 en 33% bij  $1500

Vervolgens als een bull-run start dan szm in de altcoins.

 

Te verwachten resultaat van eventuele halvering:
- Mensen verliezen geloof en vertrouwen in de crypto's (niet doen! blijf je inlezen over de efficiënte en baanbrekende techniek))

- Vele gevestigde bedrijven op cryptogebied, juist tokens en altcoins gaan het financieel niet redden. Deze crypto's verdwijnen dus echt.

- Ik denk dat de "gewone beurzen" ook enorme klappen gaan krijgen. Een algeheel fiat- en crypto-bloedbad

- Instituten en banken gaan crypto's voor een habbekrats opkopen (over de rug van de gewone man).
Als de cryptomarkt aantrekt zit daar wederom het geld en de macht.

- Coinmarketcap laat niet alles zien! "over the counter" handel. Dus handel van de een naar de ander zonder tussenkomt van een exchange is niet zichtbaar. Je kan je voorstellen dat dit om giga bedragen gaat.

- Exchanges staan onder druk en in combinatie met de onderzoeken die er nu lopen zullen er naar verwachting een aantal verdwijnen. (de media zal dit aangrijpen om negatief te schrijven over Bitcoin en co.)

- Theter (USDT), EOS, Bitfinex zijn de eerste die in de gevarenzone zitten. Er zijn inmiddels voor mij voldoende aanwijzingen dat deze scams zijn.

 

Resume:

Er wacht ons denk ik een rumoerige tijd die ons aan alles laat twijfelen.
Verder regelgeving komt en rotte appels gaan eruit. Goede zaak.
Instituten en banken liggen op de loer om toe te slaan als de prijzen kelderen. Blijf kijken naar de technologische ontwikkeling.

Oppassen op beurzen, haal alles eraf. Gegevens op Coinmarketcap zijn niet te vertrouwen. Er zijn veel onzichtbare en onderhandse transacties. Bij een volgende Bull-run is het maar de vraag of er nog voldoende beschikbaarheid is. Kun je nog kopen wat je wilt kopen? Laat je niet gek maken door de media en negatieve influencers. Je hebt pas verlies/verloren als je je crypto's met verlies verkocht hebt. HODL!
Op zich hoeft dit allemaal niet slecht te zijn. Hooguit ongemakkelijk. Eigenlijk zijn op termijn maar twee dingen slecht bij halvering. Dat de prijs tijdelijk halveert en dat de grote jongens kans zien om te scoren, ipv van de gewone man. Crypto's kunnen en moeten de welvaart eerlijker verdelen m.i.

Neem geen verlies als het niet nodig is, heb lange adem.

Bitcoin wordt alleen maar meer waard, hoe je ook bekijkt. De prijs echter kan enorm fluctueren.

 

UPDATE: 19-12-18
Bitcoin is ca 20% gestegen vanaf het moment van schrijven en klimt nog. Dit is denk ik een zogenaamde "sucker rally".
Wellicht vervolgens een stabilisatie en dan toch de halvering.
Temeer vanwege o.a. de oproep van Trace Mayers met z'n  "Proof of Keys" 3 januari. De ultieme stress test voor de Crypto Exchanges.
Als de coins blijven klimmen dan zie ik dat natuurlijk wel het liefste!
Je bent niet voor niets HODLER. Een mooi (laatste) extra laag koopmoment zie ik toch wel zitten hoor.
Anyway. Wat er ook gebeurd, ik vind het prima.