THETA van ERC20 token naar THETA mainnet

Belangrijke info voor Theta token houders!
Op 15 maart lanceert Theta een eigen blockchain, het zogenaamde Theta mainnet. Ruim voor die tijd moet je een aantal zaken regelen. Hieronder een uiteenzetting van wat belangrijk is.

 

De vaste lezer en cursist weet dat ik al een tijdje geleden iedereen getipt heb over THETA. Terugkijkend kan bijna iedereen zeggen die toendertijd was ingestapt in een dalende markt, dat THETA meer dan 100% winst heeft gemaakt. Van serieuze coins en tokens zit THETA over een jaar gezien in de top 3 best performing Coins/Tokens. Er gaat het eea veranderen en dat heeft waarschijnlijk ook voor de enorme koersstijging gezorgd.

 

Wat te doen:

Als eerste moet je op je mobiele telefoon Theta wallet installeren. Dit kan zowel voor IPhone en Android (Appstore).
Let op: Schrijf je 12 beveiligingswoorden op en berg dit op op een veilige plaats. Ik zet ze zelf ook op een versleutelde USB stick. Met deze 12 woorden kun je op elke telefoon jouw wallet met inhoud benaderen.
Vervolgens stuur je een paar Theta tokens van de Exchange of via MEW (ledger Nano S) naar je mobiele Theta Wallet adres. Als dit goed gaat dan stuur je alles over.
Op 12 maart wordt van de Ethereum blockchain een snapshot gemaakt. Dit moment is bepalend voor de levering van een extra "token", genaamd Theta FUEL. Je krijgt dan gratis 5 TFUEL Tokens voor 1 THETA token in je Mobiele Theta Wallet. Doe dit zo snel mogelijk en niet wachten tot vlak voor de 12de. Hou ook rekening met eventuele maximale opnamerechten op exchanges.

Hoewel ik de voorkeur geef aan de Mobiele Theta Wallet voor de swap, hebben de volgende exchanges aangegeven ook klaar te zijn voor de overgang naar Theta mainnet: UPbit, Bithumb en Gate.io.

 

Hieronder nog wat Q&A:

 

Ondersteunen Trezor en Ledger Nano ook Theta mainnet?
Nee, nog niet. Hier wordt aan gewerkt. Theta informeert iedereen als het zo ver is.

 

Is er een Theta desktop wallet?
Nee, nog niet. Hier wordt aan gewerkt. De verwachting is dat dit vrij snel gaat gebeuren, maar er moeten nog wat veiligheidstesten gedaan worden.

 

Stel dat ik niets doe of niet op tijd ben verlies ik mijn Theta tokens?

Nee, absoluut niet. Zolang je in bezit bent van je private keys van de ethereum wallet waar je Theta tokens op staan kun je ze ook later nog omzetten naar Theta mainnet. Dat komt omdat beide blockchains dezelfde hash-variant hebben, SHA-3.

Het gaat wel een gedoe worden en je kan je voorstellen dat i.i.g. de hele maand maart erg druk is op het netwerk. Er is ook wel wat hulp bij nodig door een ervaren crypto techie. Gewoon op tijd zijn dus. Vandaar dat ik toch deze melding nog de deur uit doe voor mijn netwerk.

Wat is het nieuwe Theta Fuel?

TFUEL is een token wat op het Theta mainnet loopt.  Dit gaat oa gebruikt worden voor betaalde transacties en diensten. Het is eigenlijk zoals het "GAS" op NEO. TFUEL wordt met de lancering van Theta mainnet gecreëerd.
TFUEL komt ook op de exchanges om te traden.

 

Resume:

Voor een soepele transitie en garantie om 5:1 TFUEL te krijgen is het aan te raden om  de Theta Mobile Wallet te gebruiken.

 

TIP:

De koers gaat als een dolle richting de mainnet lanceringsdatum. Als je Theta bij wilt kopen dan zou ik wachten tot ruim na de 15de maart. Een hoop mensen willen de gratis TFUEL tokens en verkopen dan wat Theta, zeker na zo'n klim. Ik verwacht dat je na de 15 goedkoper Theta kunt kopen en dat de TFUEL tokens ook een koersval gaan maken en goedkoper terug te kopen zijn. We gaan t zien...

 

Voor actuele info ga je naar de officiele Theta website: www.thetatoken.org
Hier vind je ook de links naar social media.

 

Succes en gefeliciteerd met je 5:1 TFUEL kadeau!

 

UPDATE 6-3-2019
Binance ondersteunt de tokenswap incl TFUEL airdrop.