Coins en Tokens  (wordt aangevuld)

Een greep uit de Tokens en Coins waar ik voor lange termijn wat in zie

Bitcoin

Bitcoin Gold !

Litecoin !

Dash

Ethereum

Neo !

Populous !

Veritaseum !

TenX

Dent

Eos (tot juli 2018)

CloakCoin, de privacy coin !

ReddCoin !

Nebulas !

 

OmiseGo !

Pillar !

THETA !

Digibyte !

Ethereum Classic

Cardano

Debitum

Po.et

AdEx

Tron !

Foodcoin !

Monero


Bitcoin (BTC)

De eerste Cryptomunt.
Je hebt Bitcoin vooralsnog nodig om je intrede te doen in Cryptoland. Je kan Bitcoin in een Wallet bewaren of verhandelen naar Altcoins en Tokens.
Bitcoin wordt meer en meer gezien als belegging ipv betaalmiddel. Dit komt omdat het netwerk traag is en de transactie kosten hoog zijn.

Bitcoin Cash en Bitcoin Gold zijn ontstaan na zogenaamde vorken van Bitcoin. De strijd tussen Bitcoin en haar vorken houd ik me verre van.

Dat wil niet zeggen "goed" of "slecht".

Ik ben van mening dat Bitcoin helaas gedomineerd wordt door grote intituten en degene die graat net als het gewone geld manipuleren.

Bitcoin Cash is een betere optie en gaat het m.i. vroeg of laat van BTC winnen. Zowel in waarde, gebruik en toepassingen.

Doe je eigen research: https://bitcoin.org/nl/https://www.bitcoin.com/


LiteCoin (LTC)

Van de maker Charlie Lee, aka Satoshi-lite

Litecoin is supersnel, goedkoop en meer geschikt als betaalmiddel. De verwachting is dat implementatie als betaalmiddel bij de eerste grote bedrijven vanaf 2018 zal plaatsvinden. Denk aan Amazon etc. 
Mogelijk maken van Atomic Swaps is een van de speerpunten. Zo kun je zonder tussenkomst van een exchange van de ene blockchain op de andere overschrijven. Dus bijvoorbeeld Monero inwisselen voor Litecoin en omgekeerd.

Mijn nr1

Doe je eigen research: https://litecoin.com/


Ethereum (ETH)

Ethereum kun je zien als een soort spoor waar andere Munten en Tokens op kunnen rijden. Munten zijn valuta en Tokens vertegenwoordigen een soort aandeel in een bedrijf. Deze bedrijven kunnen met zogenaamde smart contracts diensten verlenen op de blockchain van Ethereum. Dit heeft voor een enorme revolutie gezorgd. Naast een geldsysteem kon je nu ook andere assets op de blockchain zetten.

Doe je eigen research: https://www.ethereum.org/


Cloak Coin

Cloak Coin is een zogenaamde privacy coin. Mijn favoriete. Monero is de bekendste privacy coin, maar Cloak gaat een stuk verder. Het unieke van Cloak Coin is dat je zichtbare transacties kan doen, maar ook anonieme transacties door heel makkelijk de Enigma mogelijkheid te activeren in je wallet. Zo worden transacties over 5 lagen en elk separaat encypted verstuurd. (vergelijkbaar met Tor).
Daarnaast kun je eenvoudig "staken". Dat wil zeggen dat als je je Cloak Coin Core Wallet online laat en coins reserveert om een bijdragen te leveren aan het netwerk, je 6% jaarwinst maakt over je gereserveerde munten!

 

 


NEO (NEO)

Neo wordt ook wel het Chinese Ethereum genoemd. Het grote verschil is dat op de Ethereum blockchain inmiddels vele Tokens draaien. Neo moet dit nog waarmaken, maar is een geduchte concurrent. Op verschillende vlakken zou Neo beter, sneller en makkelijker aan te passen zijn dan Ethereum.

Smart contracts zijn ook makkelijker te schrijven door eenvoudige programmeertaal.
Als je NEO op een (bijv. NEON) wallet hebt staan, dus niet op een exchange, dan wordt doorlopend een soort van dividend uitgekeerd in de vorm van GAS.

Je kan Neo, Neo tokens en gas via NEON op je Ledger Nano-s zetten en beheren. Super veilig.

Neo heeft veel in petto voor 2018!

Doe je eigen research: https://neo.org/


Populous (PPT)

 

Populous wordt denk ik een monster van een Token.

Ze halen het beste uit de blockchain techniek en zijn een zeer grote concurrent voor de banken. Naast de waarde van de Token gebruik je op het Populous platform de Poken om te financieren. Voor 1 Token krijg je 1 Poken. Een Poken is 1 GBP waard. Je Token varieert gewoon in waarde op de beurzen. De poken is qua waarde gekoppeld aan de Britse Pond die veel minder volatiel is. Via de Poken kun je zo neveninkomsten genereren.

Doe je eigen research: https://populous.co/


Veritaseum (VERI)

Veritaseum zal denk ik ook een monster van een token worden. De whitepapers zijn duidelijk opgezet maar zeer technisch en complex.
De verwachting is dat de Superrijken, overheden etc. gebruik gaan maken van de diensten van Veritaseum.
Zij kunnen via de smartcontracts van Veritaseum snel en heel veel geld wegzetten in de Crypto's. We hebben het niet over miljoenen, maar over een veelvoud hiervan.

Doe je eigen research: http://veritas.veritaseum.com/


OmiseGo  (OMG)

OmiseGo bestaat eigenlijk uit twee delen. Omise is al vele jaren actief op het gebied van online betaalsystemen in een groot deel van Azië. Go is de blockchain en crypto afdeling.

Samen zorgen ze voor betaalsystemen in de volle breedte. Van fiat geld t/m crypto's

Als je na gaat dat Azië veel verder is met digitale betaalsystemen en de meeste transacties gedaan worden zonder tussenkomst van de bank dan kun je voorstellen dat ze een enorme markt bedienen.

Doe je eigen research: https://omisego.network/


Pillar.  (PLR)

Pillar is een hele interessante onderneming. Uitstekende interactie met hun netwerk en continue prikkelend voor nieuwe baanbrekende ideeën die ze mogelijk kunnen implementeren.
Op dit moment wordt hun nieuwe wallet getest door de beste hackers en BETA testers (ben ik zelf ook). Hier een voorproefje van de wallet: https://www.youtube.com/watch?v=mRi22M4WuxA

Dit wordt gelijk de beste en meest uitgebreide wallet die er is. Vele coins zullen toegevoegd worden en mogelijkheden met Atomic Swaps worden z.s.m. geintregeerd.

Pillar is het beste te bemachtigen op EtherDelta. Als je op EtherDelta gaat kopen en verkopen gebruik dan de Nano Ledger S en vul geen Private Keys in!

Doe je eigen research: https://pillarproject.io/


THETA (THETA) !!!

Dit is samen met LTC en DGB mijn absolute nr1 geworden. Deze ben ik aan het verzamelen en is nog spot goedkoop. Op moment van kopen ongeveer $ 0.13, op moment van schrijven $ 0.22. Projectie over een paar jaar is $ 1000.00.

Doe zelf je huiswerk en kijk op hun site. (ook bij adviseurs...) https://www.thetatoken.org/

 


Er is nog zo veel meer. Ik zal regelmatig mijn zogenaamde HODL coins hierbij zetten.